onsdag, januari 23, 2008

"Det är handboll!"

Ja, man kan inget annat än att hålla med kommentatorerna vid dagens (oj, det är visst gårdagens) hjältematch mot Spanien i handbolls-EM! Handboll.. En av dom allra bästa TV-sporterna alla kategorier!




Kolla in det här bara:
49 sekunder kvar av matchen. Det står 26 lika. Sverige har blivit tilldömda straff. Känns okej. Sätter Kim denna så blir det åtminstone oavgjort. NEJ! Miss.. Spanien har nu läge att få matchens sista anfall och därmed lyckas gå om i de sista skälvande sekunderna! 11 sekunder kvar. Spanien har frikast. Skjuter! Tomas räddar. Tvekar. Jag tänker: Skjut då! Men nej, nej. På vänsterkanten kommer, den så olycklige och igår av mig nästintill hatade, Jonas Källman rusande. Tomas hittar en lucka. Källman fångar. Och skjuter. I mål. 1 sekund kvar!! Och Sverige vinner.. Asså det var en helt otrolig känsla. Från 100 till 0 tillbaks till 100, på vansinnigt kort tid! Jag kanske överdriver litegrann nu men den här sportupplevelsen ligger upp och nosar bland Ravellis räddning 94, Foppas straff 94, OS-finalen 2006 mot Finland och många andra triumfögonblick, trots att det "bara" är gruppspelet i ett EM.

Och att man fick se det direkt. Inga repriser några timmar efter. Nej, man har varit med hela tiden.. Full feeling. Full Kjällman. Full ära!

Gurkburk!

1 kommentar:

Ola sa...

http://tautologi.blogspot.com/

Nu är jag tillbaka igen, tillfälligt!


32b
/O