lördag, april 19, 2008

Jucksa med trasan..

Ja det kan man ju göra. Och det är ju kul. Det finns ju dock lite olika plattformar för detta. Här kommer lite kort info från två sådana. Först och främst i från det mest ädla rummet inom svensk fotboll. Allsvenskan.

Jag och Mårten satt och avnjöt en match på Glorias i Malmö. Hammarby IF - Helsingborgs IF. Matchen börjar i princip med ett Hammarbymål. Sedan ett till. Men efter detta finns det bara ett lag på planen. Och det är Helsningborgs IF, hädanefter förkortat HIF. Skott i ribban, skott strax utanför, straffmiss av Henke Larsson (igen) och ett tryck som i bollinnehavssammanhang (galet ord) troligtvis hamnar på 75-25. Då tänker ni kanske att HIF vinner matchen med sisådär 2-7. Men ack nej. 2-1 står det på resultattavlan när domaren blåser av matchen. Suck. Ibland är fotboll så orättvist. Men förhoppningsvis rättar det ut sig allt eftersom säsongen går. Forza HIF!

Men det finns rättvisa också inom fotboll. Eller nästan i alla fall. Detta utspelar sig långt ifrån de mest ädla fotbollsrummen. Dock inte mindre viktigt för det. Nämligen Lunnarps idrottsplats.

Det är seriepremiär. Ravi IF är i division 6 för första gången sedan slutet av 1970-talet. Våra motståndere för dagen har fallit ner ifrån division 5 och är potentiella favoriter att vinna hela serien. Tuff start på säsongen. Vi tar ledningen (Alex eller möjligtvis självmål, svårt att avgöra). Dom kvitterar på en "skitstraff". Dom tar ledningen på en ganska inte helt otagbar "strumprullare". Halvlek. Vi kvitterar på nick (David). Matcher står och väger. Dom får en ännu värre skitstraff!! Mål. Vi ligger under. 10 minuter kvar. 5. 3. 2 minuter kvar. Frispark till oss. In med bollen. Upp i luften. Nick i mål (Pontus)! Rättvisa är skipat. 3-3 slutresultat. Bra gjort grabs!

Jag säger inte att det hade blivit 3-1 om dom inte hade fått två straffar. Men det hade kanske slutat 1-0. eller möjligtvis. 2-1 till oss. Men nåja, dett får vi nöja oss med. 1 poäng mot Lunnarp borta i seriepremiären. Helt klart godkänt! Nästa helg väntar serieledarna Gärsnäs AIS i årets hemmapremiär. Kul. Stort. Och spännande. Forza Ravi IF!